POZOR - ZMĚNA V OBJEDNÁVÁNÍ OBĚDŮ PRO NEJMLADŠÍ KATEGORII

Dosud jídelna automaticky objednávala žákům této kategorie volbu č.1. Vzhledem k problémům, které se v letošním roce  vyskytly, od nového školního roku dochází ke změně. Žáci všech kategorií, tedy i nejmladší, si obědy objednávají a ruší sami (případně jejich zákonní zástupci). Toto mohou učinit jednak u informačního pultu (počítače), který je v jídelně (dítěti na požádání pomůže někdo z dospělých), jednak z domova prostřednictvím internetového systému. Dětem či jejich rodičům je vydáno identifikační číslo a heslo, prostřednictvím kterého se dostanou z domova do systému a tam mohou objednat oběd či objednaný oběd zrušit.

 

Jídelníček je zveřejňován vždy s předstihem a doporučujeme rodičům, aby objednávali na delší   období než je ze dne na den, aby se nestalo, že by při opomenutí objednávky druhý den bylo dítě bez jídla. Každému rodiči jistě leží na srdci, aby jeho dítě jedlo pestře a zdravě.  Udělejte si s dítětem pravidelný rituál, kdy spolu projdete nabízené varianty jídelníčku a společně jídlo objednáte minimálně na týden. Jednak budete mít jasnou představu, co dítě bude jíst, a podle toho přizpůsobíte domácí jídelníček večeří, jednak si s dítětem budete povídat o tom, co je dobré pro jeho zdraví. Jídelníčky jsou připravovány s ohledem na racionální výživu, jsou pravidelně kontrolovány státním dozorem, zda jsou vyvážené a v měsíci obsahují správný poměr všech složek stravy. Ideální dobou k objednávání je víkend, kdy můžete objednat jídlo od úterý do následujícího pondělka. (na pondělí se objednává nejpozději v pátek do 14 hod.).

Nezapomeňte, že v případě nemoci je možno oběd vyzvednou pouze  první den od 11.00 do 11.30 hod., v pátek od 11.30 do 12.00 hod.(ne do skleněných nádob), nebo nabídnout prostřednictvím burzy obědů k odkoupení jiným strávníkům.

Systém burzy funguje tak, že při odebrání nabídnutého oběda jiným strávníkem, jsou peníze za oběd vráceny zpět na účet toho, kdo oběd nabídl. Pokud si z burzy oběd nikdo neodkoupí, propadá.

Na další dny nemoci jsou rodiče povinni obědy odhlásit dle vyhlášky č.107/2005 o školním stravování, § 4 odst. 9. V případě, že oběd není odhlášen, jedná se o neoprávněné čerpání, které může vést k vymáhání režijních nákladů spojených s přípravou oběda vzhledem k tomu, že oběd byl pro žáka připraven k odběru podle jeho objednávky.

Jídelníček na září bude zveřejněn v posledním srpnovém týdnu.

 



Autor matousova, 16.07.2013 22:38

Rubriky:   Jídelna