Změny v testování od 31. 1. 2022

I v dalším období se děti budou testovat jedenkrát týdně v pondělí od 8.00 antigenními testy. 

Změny, ke kterým dochází v souvislosti s testováním a karanténou od 31.1.2022, uvádíme v článku níže. 

Vážení rodiče.

 Dle pokynů MZ a MŠMT se nemusí od pondělí 31. 1. 2022 testovat a chodit do karantény všichni, kdo měli v předchozích 30 dnech pozitivní RT PCR test, jsou v ochranné lhůtě. Prosíme vás, abyste svému dítěti, pokud se ho tato výjimka týká, poznamenali datum RT PCR pozitivního testu do ŽK, aby o něm věděl pedagog, který je testování ve třídě přítomen.  Třídní učitelé zaznamenávají tento datum sice do systému (samozřejmě pouze v tom případě, že je rodič o tom informuje), ale v případě nepřítomnosti třídního učitele suplující pedagog přístup do systému jednotlivých tříd nemá a zápis v ŽK nám velmi pomůže.  

Dle pokynů KHS nejsou rizikovými kontakty ani osoby, které mají dýchací cesty chráněné respirátorem nebo rouškou po celou dobu pobytu ve škole - tedy i při výuce. Ani na tyto osoby se nyní karanténa nevztahuje.  

Karanténa je nyní nařízena 5 dnů od data posledního kontaktu s pozitivní osobou. Den kontaktu je dnem „0“, ukončení karantény je bez PCR testu, a to v případě, že poslední dva dny před koncem nevykazuje osoba příznaky onemocnění COVID-19. V případě, že se objeví příznaky v následujících 14 dnech, je osoba povinna absolvovat PCR test. Po návratu z karantény žáky hned při příchodu do školy testujeme antigenním testem.



Autor cibulkova, 28.01.2022 12:15

Rubriky:   Oznámení