Informace k lednovému antigennímu testování žáků

Vážení rodiče,

vláda na svém jednání dne 29. 12. 2021 rozhodla o nových pravidlech testování žáků. Pravidla vstupují v platnost dne 3. ledna 2022.
 

V období od 3. ledna 2022 do 16. ledna 2022 probíhá antigenní testování dětí a žáků 2x v týdnu, a to vždy v pondělí a ve čtvrtek. Testovat budeme během první vyučovací hodiny, přičemž v oba pondělky dochází ke změně rozvrhu - předmět vyučovaný první hodinu se přesouvá na čtvrtou vyučovací hodinu /je již nastaveno v Bakalářích/.
Nově se testují i žáci, kteří mají dokončené očkování nebo jsou v ochranné lhůtě po prodělání nemoci. Nebude-li žák přítomen v termínu testování ve škole, provede se test v den jeho příchodu do školy.  V takovém případě je nutné se dostavit v 7,15 hod před hlavní vchod do budovy. Testovat se nemusí ti žáci, kteří od poskytovatele zdravotnických slubžeb doloží negativní výsledek testu PCR ne starší 72 hodin, či negativní výsledek antigenního testu ne starší 24 hodin. 

V případě, že žák bude mít pozitivní výsledek antigenního testu, postupuje škola následujícím způsobem:
1. Žák je izolován od třídního kolektivu, škola informuje zákonné zástupce, kteří si žáka ve škole vyzvednou.
2. Škola zasílá informace  o pozitivním výsledku příslušné hygienické stanici.
3. Odběrové místo/hygienická stanice vystaví žádanku na konfirmační PCR test.

Pokud je některý z žáků pozitivní v rámci pondělního antigenního testování, zůstávají ostatní žáci ve škole při prezenční výuce bez změny režimu.
Pokud je některý z žáků pozitivní v rámci čtvrtečního antigenního testování, nastupuje celá třída tzv. režim test-to-stay. To znamená, že každý den podstoupí všichni spolužáci antigenní test, a to až do doby, kdy původně antigenně pozitivní dítě obdrží negativní výsledek PCR testu. Pro celou třídu v tu dobu platí speciální režimová opatření – nošení roušky u žáků mladších 15 let, nošení respirátoru u starších 15 let, oddělená toaleta, při jídle rozestup alespoň 1,5 metru od ostatních a děti jsou oddělené od dalších žáků.

V období od 17. ledna se budou žáci testovat opět jen 1x týdně, v pondělí.

Příloha
priloha_982674275_0_1221_testování_leták_pro_rodiče_A4.pdf
ZS_MS_Cerveny_Vrch_info povinnost.docx



Autor jcurda, 02.01.2022 14:36