S počítačem a technikou i mimo školu

S potěšením Vám oznamujeme úspěch žákyně 9C naší školy Kristýny Stříbrné, které postoupila do celostátního klání soutěže OFFICE ARENA. Finále Kristýnu čeká dne 16. května 2016 v sídle společnosti Microsoft ČR. Budeme jí držet palce!

Kristýna se také stala úspěšným řešitelem (4. místo) soutěže Kancelářské aplikce v obvodním kolem soutěže Vyšší programovací jazyky, kterou tradičně pořádá DDM Praha 6 a NIDM MŠMT. V kategorii programování žáci této soutěže uspěli v obvodním jako úspěšní řešitelé také žáci 9.C Jan Mucha (5. místo), Adam Skokan (6. místo) a Alexandr Splítek (11. místo).

Všem zúčastněným gratulujeme! Pokračujte ve čtení dále, pokud Vás zajímá, co ocenění zažili v den vyhlašování soutěže na ČVUT v Praze.

Níže najdete tiskovou zprávu z akce 22. dubna na ČVUT, kde se naši žáci zúčastnili exkurze a vyhlášení výsledků soutěže. Nejvíce žáky zaujala prezentace dílny studentské FORMULE, kde studenti VŠ nad rámec svých povinností připravují soutěžní formule pro mezinárodní soutěž VŠ týmů. Děti tak poznaly, že ne vždy stačí práce pro školu a že se svému zájmu i koníčku musí věnovat čas i po vyučování. Což soutěžící v soutěžích DDM Praha 6 prokázali na 100%. Za rok více takových :-) Informace o podobných soutěžích v počítačových dovednostech na naší škole podává pan Petr Naske (naske (et) zscvrch.cz)

 

(tisková zpráva převzata z http://www.fel.cvut.cz/cz/aktuality/vyhlaseni-vysledku-olympiady-v-programovani-deti-a-mladeze-prahy-6-a-17)

Dne 22. dubna proběhlo na půdě Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze ve spolupráci s pořadatelem, Domem dětí a mládeže Praha 6, slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen účastníkům obvodního kola Olympiády v programování dětí a mládeže Prahy 6 a 17.

Tato soutěž je jednou z nejstarších programátorských soutěží v České republice, v letošním roce probíhá její 30. ročník. Stejně jako v loňském roce se toto obvodní kolo konalo ve spolupráci s Fakultou elektrotechnickou, která poskytla prostory pro konání soutěžního dne i ceny pro nejlepší řešitele. Oproti loňskému ročníku se letos ke kategoriím Programovací jazyky žáci a Programovací jazyky mládež podařilo přidat i kategorie Tvorba webu a Aplikační software, které dříve probíhaly na jiných školách Prahy 6. Celkem se soutěže účastnilo téměř 60 účastníků a účastnic napříč základními školami a gymnázii, což je oproti minulému ročníku nárůst o více než 100%. Tento počet rovněž výrazně převyšuje průměr ostatních obvodů, což dále dokládá úspěšnost této spolupráce.

Kromě podpory zájmu o technické vědy, k jejichž rozvíjení je programování v současné době téměř nezbytné, využila fakulta tuto akci i k prezentaci svých studijních programů mezi potenciálními uchazeči o studium. Mezi soutěžícími se totiž nacházeli i studenti posledních ročníků gymnázií. Zájem o celou akci zvýšila i následná krátká exkurze po vybraných laboratořích fakulty.

Slavnostního vyhlášení výsledků soutěže se mezi jinými hosty zúčastnili děkan Fakulty elektrotechnické, prof. Ing. Pavel Ripka, Csc., zástupce Městské Části Praha 6 Mgr. Luděk Soustružník, Ing. Jana Ševcová z Národního institutu pro další vzdělávání, Mgr. Martina Toušková Alešová z Magistrátu hlavního města Prahy, předseda Jednoty školských informatiků Mgr. Petr Naske a ředitel Domu dětí a mládeže Praha 6 Mgr. Petr Ryneš, kteří v úvodu pronesli krátkou řeč, v níž poděkovali účastníkům zejména za jejich zájem věnovat se této oblasti nad rámec svých běžných školních povinností a pogratulovali jim k dosaženým výsledkům.

Doufáme, že soutěžící budou svůj zájem dále rozvíjet a že se s mnohými z nich skutečně na půdě fakulty v budoucnu setkáme, a to nejen jako s účastníky soutěží v programování, ale i jako s úspěšnými studenty naší fakulty.



Autor naske, 02.05.2016 15:35

Rubriky:   Soutěže