Noc s Andersenem

Již patnáctým rokem patří noc na přelomu března a dubna k jedněm z nejkouzelnějších. Ta letošní obzvlášť - dětem přišel přečíst pohádku velvyslanec Dánského království.

 

 

Ačkoli byl pátek, děti se s podvečerem vracely do školy, aby zde strávily večer a noc s pohádkami. Připojili jsme  se tak k řadě knihoven i škol, které pořádají Noc s Andersenem. Letošní motto v naší škole  bylo „Pohádkové mravy každé dítě spraví“ a děti na toto téma vymýšlely své pohádkové příběhy.
Až do čtyř do rána, kdy se děti stulily do spacáků na zemi školní knihovny, si děti četly, povídaly si o knížkách, autorech, ilustrátorech, řešily literární kvízy, kreslily, zpívaly pohádkové písničky, podnikly noční pohádkovou cestu školou a nakonec jim paní učitelky přečetly příběh na dobrou noc.
Letošní setkání se lišilo od těch předchozích - ve škole  jsme v podvečer přivítali vzácného hosta ze země H. Ch. Andersena -  velvyslance Dánského království. Přišel si s dětmi povídat a také jim přečetl pohádku ve své mateřštině.  Děti mu na oplátku zahrály i jednu písničku v dánštině.  Letošní Noc s Andersenem patří k nezapomenutelným.

Příloha
Noc s Andersenem-4.JPG
Noc s Andersenem - 5.JPG
Noc s Andersenem -3.JPG
Noc s Andersenem-2.JPG
Noc s Andersenem -1.jpg



Autor matousova, 19.04.2016 06:32

Rubriky:   Projekty